KÄRLEK TILL TEATERN
Värmlandsteaterns verksamhet har alltsedan starten 1987 handlat om en stor kärlek till teatern. Värmlandsteatern bygger på ideell medverkan i så stor utsträckning som möjligt men har allt sedan starten olika etablerade samarbeten med professionella teaterarbetare. Målsättningen är alltid att hålla en så hög kvalitet som möjligt på allt från konstnärliga visioner, teaterutbildningar som till publikbemötande. Våra ledord är glädje, gemenskap, utbildning, mod och seriositet.

Som medlem har du möjlighet att vara med i precis varenda produktion om du vill, oavsett om du aldrig någonsin satt din fot på en teater tidigare eller inte gjort något annat. Om du har scenambitioner utlyses roller via auditions. Kanske vill du prova på att medverka ”backstage” under föreställningar eller varför inte hjälpa till och bygga en scen? Många börjar t ex med att hjälpa till som publikvärdar i foajén eller scenarbete inom dekor och bygg. Alla insatser behövs och välkomnas – stora som små. Vi annonserar auditions och kollationeringar kontinuerligt i våra medlemsutskick som mailas några gånger per år.

TEATERSKOLAN
Förutom den produktionsrelaterade kursverksamheten bedriver Värmlandsteatern också en teaterskola med en fast kursplan som är verksam vardagskvällar och helger, från 10 år upp till senior. Inom teaterskolan går teaterelever en tvåårig teaterutbildning på över 450 lektionstimmar i nivåerna A, B, C och D. Där C-nivån avslutas med en mindre övningsproduktion för publik och D-nivån består i uppförandet av en teaterföreställning. Kursutbudet omfattar i regel smink, ljusteknik, scenteknik och skådespeleri.

CAFÉ TEMPELRIDDAREN
Sedan våren 2014 driver Värmlandsteatern ett ekologiskt, fairtrade och allmänt schysst café i teaterns hemmamiljö Tempelriddaren. Öppettiderna och driften av caféet uppdraperades hösten 2015 då medlemmar i föreningen jobbar i fiket kl. 11-20 vardagar och kl.11-18 helger. Som medlem har du medlemspriser i caféet, kaffe och te ingår i medlemspriset. Fritt wi-fi har vi också.

FÖRMÅNER – rabatter och gratis teater
Under ett spelår sätter Värmlandsteatern upp mellan tre och fem pjäser i Karlstad. Dessa spelas främst på Tempelriddaren och Scalateatern men även sommartid på Alsters herrgård och Mariebergsskogens Friluftsteater. Nyttja gärna ditt medlemskap till att uppleva mycket teater – Vid uppvisande av medlemskortet kan du, i mån av plats, se våra föreställningar utan att betala. Medlemskortet används i sådana fall ”på luckan” och platsen kan vara onumrerad. Medlemskortet är personligt. Ditt medlemskort som from december 2015 går att ha digitalt i smarta telefoner, berättigar dig också till vissa rabatter på stan (Karlstad).

KONSTHANTVERKARNA I KARLSTAD (10%)
PANDURO (10%)
NYA DRAKES BLOMMOR (10%)
BIBLIOTEKSCAFÉET (LUNCH VARDAGAR 10%)
DROTT BAR (15%)

Vill du ha mer information om Värmlandsteaterns verksamhet eller vad teatern kan innebära just för dig? Kontakta Värmlandsteaterns kontor på Tempelriddaren och Jennie eller Klas 054 – 15 28 89 eller [email protected]