Klippt och skuren till Karlstad

Klippt och skuren till Karlstad

Paul Pörtners ’Shear madness’ skrevs ursprungligen som en seriös mordhistoria men har utvecklats till en oförutsägbar deckarkomedi som spelats i otaliga uppsättningar över hela världen. Nu kommer den till Karlstad och Tempelriddaren! Med premiär 7 mars uppför Värmlandsteatern Klippt och skuren i regi av Suzanne Carling. Mer om pjäsen här.  

Läs mer
Söderkåkar i sommar igen!

Söderkåkar i sommar igen!

I somras gjorde Söderkåkar i Kvarteret Almen dundersuccé. Efter stor efterfrågan och enorm spellusta kommer nu föreställningen tillbaka för en omgång till sommaren 2020. Biljetterna släpps fredag 29 november. Mer om föreställningen här.

Läs mer
Slutsålt!

Slutsålt!

Över 90% beläggning och en strålande nöjd publik och ensemble. Denna vecka avslutar vi föreställningsperioden med Den girige och tackar för en fantastisk spelperiod! Håll utkik kommande vecka inför vårens program på Tempelriddaren.

Läs mer
Slutsålt Teatermysterie!

Slutsålt Teatermysterie!

Vi konstatera att Billie Blad och hennes medaktörer inte behöver vara oroliga – Teatermysteriet kommer bli löst. Föreställningarna är fullsatta och nu finns inte en enda plats kvar att boka. Men misströsta icke! Nästa föreställning för den unga publiken kommer redan i december då Prinsessans rockband tar över huset. Mer om den föreställningen här.  

Läs mer
Teatermysterie på höstlovet!

Teatermysterie på höstlovet!

I höst provar Värmlandsteatern ett nytt koncept när “Teatermysteriet” äntrar Tempelriddaren. Teatermysteriet är en en nyskriven dramatiserad vandring där barn från 6 år får följa med på en spännande och händelserik strapats som utspelar sig på Tempelriddaren, bakom scenen. Där får de bland annat träffa Ljus-Nisse, scenografen Sally Bygg, kostymören Rita Knapp och såklart regissören…

Läs mer
En lyckad premiär för Den girige

En lyckad premiär för Den girige

Tack publiken, alla begåvade skådespelare och teamet bakom för en riktigt lyckad premiär! ”Hjärtlig komik i klassisk pjäs”  NWT 12 okt ”Girighet med underhållande och rå ironi” VF 12 okt Mer om föreställningen.

Läs mer
Extra teaterkurs 10-13 år

Extra teaterkurs 10-13 år

På grund av ett stort antal sökande till Värmlandsteaterns Teaterkurs 10-13 år startar Värmlandsteatern upp ytterligare en kurs för dessa unga teaterförmågor. Inga förkunskaper krävs. Kursstart är satt till den 7 oktober. Det finns fortfarande platser kvar och du kan söka till kursen tom 14 okt. För att läsa mer!

Läs mer
Snart premiär

Snart premiär

Bland peruker och puder, korsetter och fransar… Vi närmar oss premiär och Den girige verkar lyckas hålla händer (andras) borta från kassaskrinet. Tungvrickande repliker och skrattkittlande repetitioner. Följ oss på Instagram eller Facebook. Klicka här för en liten teaser! Mer om uppsättningen.  

Läs mer
Premiär 7 december

Premiär 7 december

Den 7 december brakar det loss på Tempelriddaren då Prinsessan och hennes rockband river upp riffen i den fasansfulla björnens skog. Biljettsläpp i oktober. Föreställningar ges fram till 11 januari 2020. För modiga 4-åringar och andra äventyrare. Läs mer här.

Läs mer
Kulturnatten 2019

Kulturnatten 2019

Fredagen den 20 september äger årets Kulturnatt rum. Kvällen då dans, musik, teater, film, konst och nyskapande kreativitet utförs av ungdomar, professionella och amatörer. Stadens kulturinstitutioner öppnar upp för besökare i alla åldrar och över 4000 besökare upplever kultur i alla dess former. Detta händer på Värmlandsteatern, Tempelriddaren Om Kulturnatten på Karlstad.se

Läs mer
Allierade

Allierade

Det är vi, Värmlandsteatern. Som teater är det lätt att åka med på ett bananskal i frågor som rör allas lika värde. Men för tydlighetens skull: Älska gärna vem du vill.

Läs mer