Kurser

Värmlandsteatern bedriver en teaterskola med stöd av Karlstads kommun och olika studieförbund. Årligen arrangerar vi kurser i drama för barn, ungdomar och vuxna.

 

Teaterskolans kurser höst 2021 och vår 2022

Sommarlägervecka 31 . 9-15 år

Vill du under sju härliga sommarlovsdagar teaterskapa fram 2-4 teaterscener genom drama- och teaterövningar tillsammans med sju andra teaterkompisar? Värmlandsteatern öppnar upp för en mini-teaterkurs för barn i åldern 9-15 år genom stöd från Karlstads kommun.

Teaterkurs 10-13 år

Teaterkurser i för barn och ungdomar i åldern 10-13 år. Kurserna avslutas på våren med mindre uppspel inför publik.

Teaterkurs 14-15 år

1 årig skådespelarkurs som ges för ungdomar i åldern 14- 15 år. Kursen avslutas på våren med ett uppspel för en inbjuden publik.

Skådespelarkurser A

Det här är kursen för dig som är 16 år upp till senior och som har en längtan efter att lära dig mer om skådespeleri och drama. Kursen ingår i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare.

Skådespelarkurs B

Här kan du läsa om Värmlandsteaterns B-kurs och göra en intresseanmälan till skådespelarkurs B-kurs hösten 2021.

Skådespelarkurs C

Detta är en fortsättningskurs och ingår i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare. Mot slutet av terminen sammanfattar du dina erhållna kunskaper i arbetet med en monolog.

Skådespelarkurs D

Här kan du läsa om Värmlandsteaterns D-kurs som skulle startats under  januari 2021. Pga rådande restriktionsläge vet vi inte när D-kursen kan erbjudas våren 2021. Läs mer här om hur du kan intresseanmäla dig till denna kurs.

Att skriva för scenen – grundkurs

Nästa kursstart Hösten 2021 under vecka 36 (minst 3 deltagare) Innehåll Fokus kommer att ligga på praktiska övningar i att skriva dialog i syfte att framföras av skådespelare på en teaterscen. Vi kommer även teoretiskt gå igenom och diskutera berättarteknik. Kursen kommer att avslutas med att kursdeltagarna skriver varsin scen eller kort pjäs som framförs…

Att skriva för scenen – Fortsättning 1

Nästa kursstart Tisdagen 18 augusti 2020. Innehåll Denna kurs är en fördjupning av grundkursen. Slutmålet är att skriva en kortare pjäs på minst 30 minuter och max 1 timma, som kommer att spelas upp av skådespelare under enklare former. Beroende på hur många deltagare kursen har, kan arbetet med pjäsen göras två och två. Förkunskaper…

Kontakt
Värmlandsteatern
Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad
Tel: 054-15 28 89
[email protected]
Värmlandsteatern