Kurser

Värmlandsteatern bedriver en teaterskola med stöd av Karlstads kommun och olika studieförbund. Årligen arrangerar vi kurser i drama för barn, ungdomar och vuxna.

 

Teaterskolans kurser höst 2021 och vår 2022

Höstlovsaktivitet vecka 44 . 9-15 år

Under några timmar måndag-fredag vecka 44  kan du och andra teaterkompisar få tillfället att skapa en mindre föreställning som ni improviserar fram med hjälp av teater- och drama övningar.

Teaterkurs 10-13 år

Teaterkurser i för barn och ungdomar i åldern 10-13 år. Kurserna avslutas på våren med mindre uppspel inför publik.

Teaterkurs 14-15 år

1-årig skådespelarkurs som ges för ungdomar i åldern 14-15 år. Kursen avslutas på våren med ett uppspel för en inbjuden publik.

Skådespelarkurs A

Här kan du läsa om Skådespelarkurs A som ingår i Värmlandsteaterns 2-åriga teaterskola för amatörteaterskådespelare. Du som söker är minst 16 år i år eller äldre.

Skådespelarkurs B

Här kan du läsa om Värmlandsteaterns B-kurs och länka dig vidare till anmälningsformuläret för skådespelarkurs B hösten 2021.

Skådespelarkurs C

Detta är en fortsättningskurs och ingår i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare. Mot slutet av terminen sammanfattar du dina erhållna kunskaper i arbetet med en monolog.

Skådespelarkurs D

Här kan du läsa om Värmlandsteaterns D-kurs som skulle startats under  januari 2021. Pga rådande restriktionsläge vet vi inte när D-kursen kan erbjudas våren 2021. Läs mer här om hur du kan intresseanmäla dig till denna kurs.

Att skriva för scenen – grundkurs

För dig med ambitioner som manusskrivare. En grundkurs i konsten att skriva för teaterscenen.

Kontakt
Värmlandsteatern
Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad
Tel: 054-15 28 89
[email protected]
Värmlandsteatern