Teaterkurser med start hösten 2023

Värmlandsteatern bedriver en teaterskola med stöd av Karlstads kommun och olika studieförbund. Årligen arrangerar vi kurser i drama för barn, ungdomar och vuxna.

 

Teaterskolans kurser höst 2023

Teaterkurs 10-13 år hösten 2023 & våren 2024

Teaterkurser i för barn och ungdomar i åldern 10-13 år. Kurserna avslutas på våren med mindre uppspel inför publik.

Ungdomsteaterkurs hösten 2023 och våren 2024

1-årig skådespelarkurs som ges för ungdomar i åldern 14-15 år. Kursen avslutas på våren med ett uppspel för en inbjuden publik.

Skådespelarkurs A, hösten 2023

Här kan du läsa om Skådespelarkurs A som ingår i Värmlandsteaterns 2-åriga teaterskola för amatörteaterskådespelare. Du som söker är minst 16 år i år eller äldre.

Skådespelarkurs B, hösten 2023

B-kursen är en fortsättningskurs och del 2 av 4 i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare. Den innehåller grundläggande pjäs-, text- och rollanalys samt praktiskt karaktärsarbete i samband med en kortare scenisk framställning inför en inbjuden publik.

Skådespelarkurs C, hösten 2023

Detta är en fortsättningskurs och ingår i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare. Mot slutet av terminen sammanfattar du dina erhållna kunskaper i arbetet med en monolog.

Skådespelarkurs D, hösten 2023

D-kursen är en fortsättningskurs och del 4 av 4 i Värmlandsteaterns tvååriga utbildning för amatörteaterskådespelare. Kursen avlutas med att deltagarna uppför en hel teaterpjäs under ett antal föreställningar inför betalande publik

Skådespelarkurs Senior 1

Skådespelarkurs Senior är en nyskapad teaterkurs som vänder sig till dig som är pensionär och som dagtid, tre timmar i veckan, under höst & vår, vill ge liv åt sina teaterdrömmar genom att gå en nybörjarkurs i skådespeleri.

Skådespelarkurs Senior 2

Skådespelarkurs Senior  2 är en nyskapad fortsättningskurs som vänder sig till dig  i åldern 55+  och som genomgått Skådespelarkurs Senior 1 i Värmlandsteaterns regi. Kursen ges dagtid, tre och en halv timme i veckan under höstterminen och riktar sig till dig som vill fortsätta utveckla dina teaterdrömmar.

Kontakt
Värmlandsteatern
Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad
Tel: 054-15 28 89
[email protected]
Värmlandsteatern