Familjen Bra – Teaterskolans examensuppsättning våren 2018

Tempelriddaren - 10 maj–18 maj 2018

En absurd komedi med metainslag och mörka undertoner. Hemma hos Familjen Bra verkar alla vara lyckliga. Precis allt går deras väg; arbete, skola, fritid, ekonomi, sexliv och samliv… ALLT. Familjemedlemmarna består av pappa Lasse, mamma Eva, sonen Janne och dottern Lena. De har en riktigt härlig gemenskap och tycker verkligen om att umgås med varandra, gärna över en mysig kopp té. Men är familjen verkligen så bra som de själva vill tro att de är? Vilka krafter behövs för att frambringa en sådan lycka som Familjen Bra förärar sig att leva i och som gör att de kan ha det så där bra? 

Datum och tider

2018
Maj: 10, 11, 12, 16, 17, 18

Föreställningstid kl. 19.00 samtliga datum

Föreställningslängd: ca 1 timma, ingen paus.

TILLGÄNGLIGHET

Tempelriddaren är utrustad med hiss. Rullstolsplatser finns. Vg. Uppge eventuella behov i samband med bokning.

BILJETTER

Biljetter köps via Kulturbiljetter.se och (i mån av plats) 30 minuter innan föreställningens början på luckan.

Ord. pris 80 kr
Endast kortbetalning eller Swish.

Platserna är inte numrerade.

CAFÉ OCH FOAJÉ

Tempelriddarens foajé öppnar 30 minuter innan föreställnings början då finns möjlighet att köpa en kaffe, dricka och bulla.

Regissören har ordet

Miriam Kaukosalo heter jag och Familjen Bra blir det tredje examensuppspel som jag regisserar på Värmlandsteatern. Tidigare har jag jobbat som skådespelare, dramapedagog och regissör på olika teatrar i Örebro, Malmö och på senare år på Värmlandsteatern i hemstaden Karlstad. Om man frågar mig bär alla en potential inom sig att bli skådespelare, om man bara vill och vågar. För varje uppsättning jag jobbat med går man över trösklar, gör något som kanske utmanar en eller uttrycker känslor som aldrig förut har fått komma upp till ytan. Men när man väl gått över tröskeln är det där som man aldrig kunde tänka sig att man skulle kunna våga uttrycka förut, helt plötsligt lätt som en plätt. Men trösklarna är olika höga för olika skådespelare, och för en del kan det kännas som att de bestiger berg.

Familjen Bra – Teaterskolans examensuppsättning våren 2018
Konstnärligt ansvariga
Regissör
Miriam Kaukosalo
Ljusdesign
Hannes Larsson
Ensemble
BERÄTTARE: Johan Brandenberg, Cecilia Berg, LASSE BRA: Andreas Eriksson, EVA BRA: Lina Axelsson, JANNE BRA: Sebastian Ruud Tietze, LENA BRA: Kim Kessler, SKÅDIS: Magnus Kaukerat, Josefine Pettersson, Stig Larsson

Är du nyfiken på tidigare föreställningar?

I vårt digitala arkiv hittar du alla föreställningar vi uppfört sedan starten 1987. Här samlar vi allt material, vilka som medverkat, vilket år föreställningen sattes upp och mycket mer!
Digitalt arkiv
Kontakt
Värmlandsteatern
Pihlgrensgatan 3, 652 25 Karlstad
Tel: 054-15 28 89
[email protected]
Värmlandsteatern